Tretie primátorské voľby v tomto volebnom období vyhral M. Vilkovský

01.04.2012 Levoča

Levoča 31. marca (TASR) – Víťazom tretích primátorských volieb v tomto volebnom období v Levoči sa stal Miroslav Vilkovský, ktorého podporuje koalícia Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS, HZD, Most-Híd, Robíme to pre deti – SF a PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ. Najbližšie štyri roky by tak mal viesť levočskú samosprávu.
Predsedníčka Mestskej volebnej komisie (MVK) v Levoči Lýdia Gunárová pre TASR uviedla, že Vilkovský získal takmer 2350 hlasov a svojho najväčšieho protivníka Milana Majerského porazil viac ako 400 hlasov. „Majerský získal 1918 hlasov, za ním nasledoval tretí kandidát Boris Gerbery, ktorému prejavilo dôveru 590 občanov,“ dodala Gunárová. Voličská účasť bola viac ako 43%, právo voliť malo v desiatich okrskoch viac ako 11.000 obyvateľov.
Levočania dnes volili svojho primátora už po tretí raz v tomto volebnom období. Predchádzajúce dva výsledky volieb zrušil Ústavný súd SR, keď najprv priebeh volieb namietal neúspešný kandidát Milan Majerský a v druhom prípade mal výhrady vtedy dosluhujúci primátor Miroslav Vilkovský. Podľa Gunárovej tieto voľby prebiehali pokojne, MVK nemala nahlásené žiadne narušenia priebehu volieb.
 

Vyberte región